Snedtänkt med Kalle Lind & Co

Biljetter ute på allthingslive.se

Snedtänkt med Kalle Lind & Co är en föreställning som handlar om det som inga andra föreställningar handlar om. Programledaren Kalle Lind delar scenen med en pianist och gäster som delar Kalles fascination för udda detaljer, subkulturella fenomen, nöjeshistoriska kuriositeter, excentriska personer med mera. Tillsammans associerar Kalle och gäster sig hit och dit i det svenska nittonhundratalets underhållning.

”Idén är att ta med sig det bästa från podden, förfina och extrapolera och sen addera det finaste som finns – en levande publik!” säger Kalle Lind. ”Det kommer att bli spontana tillställningar där ingen föreställning är den andra lik. Det enda jag vet med säkerhet är att mina gäster allt som oftast kommer att vara väl pålästa om sina respektive ämnen och spruta exempel, namn, sångsnuttar och anekdoter.”

”Jag hoppas att alla kommer att ha en skön känsla i kroppen när föreställningen är över. Så mycket knasigheter folk har hittat på! Så mycket jag inte visste eller har glömt! Så värdefullt det är att minnas gamla underhållare! Så glad jag känner mig! Ikväll ska jag minsann bjuda någon på ett glas cointreau!”

Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han är På spåret-finalist, Sommarpratare och samlare av udda fakta om udda företeelser och udda människor. Kalle gör radiohumor (t ex. i ”Fredag i P4/P1” med Susanna Dzamic), driver poddarna ”Snedtänkt”, ”Della Morta” (med Fredrik af Trampe) och ”A du!” (med Jeanette ”Vante” Rosengren), skriver i t ex Sydsvenskan, Expressen och Ica-kuriren och har givit ut runt tjugo böcker, senast ”Karl Gerhard: estradör och provokatör”, ”Hasse & Tage: humorparet som roade och retade Sverige” och ”Hasse Alfredson: en sån där farbror som ritar och berättar”.

Biljetter ute på allthingslive.se

Föreställningens längd: 120 min (inkl. paus)

Åldersgräns: 13 år