Snedtänkt med Kalle Lind

Författaren och skämtaren Kalle Lind samtalar med folk som snöat in på udda kultur och märkliga fenomen.
I avsnitten avhandlas bland annat konstiga radionämndsanmälningar, grejen med Göteborg, kioskböcker, sjuttiotalsporr, trettiotalsschlagers, rysk musikalfilm, kommunistisk Hollywoodfilm, politikers skönlitteratur, svenska matvanor, roliga gubbar, valkampanjer som gått snett, skämten som chockade Sverige, dansbandslåtarna från helvetet och politiskt inkorrekt barnlitteratur.
– Det händer att vi snuddar vid det smala, säger poddaren Kalle Lind. Men vi lever i en tid när det smala inte är särskilt smalt. Låtar som man en gång fick finkamma alla landets loppislador för att komma över finns nu ett knapptryck bort på nätet. Teveprogram som man fick invänta repriser på i åratal ligger på Öppet arkiv. Den här podden kan ses som den nyfiknes navigatör på trivialkulturfloden.

Hemsida: https://sverigesradio.se/snedtanktmedkallelind
Ladda ner podden på: iTunesGoogle PodcastsOvercast


Della Morta

Della Morta är podden där retrofilerna Fredrik af Trampe och Kalle Lind utgår från ett verk i den kulturella nysstiden och associerar vidare utifrån det. Det kan handla om alltifrån kvinnliga bondkomiker till Triple & Touch. Från Sjöwall & Wahlöö till Killinggängets sketcher om Expressen Fredag. Stickspår synnerligen frekventa. Kort sagt – Sveriges allmängiltigaste podd.
Della Morta utkommer med två avsnitt i månaden. Betalväggen kostar 29 kr/månad.

Hemsida: https://underproduktion.se/dellamorta/


A du!

Podden som pratar Malmö på tillbakalutat Malmövis. Historia, platser, uttryck, människor – allt som kan sägas vara typiskt för Malmö – avhandlas associativt av folkbildaren Jeanette ”Vante” Rosengren och den frågvise Kalle Lind. Vill du vara med och bidra till att fler poddar kan göras? Vill du rentav vara med och välja ämne själv? Som Patreon finns den möjligheten!

Hemsida: https://www.patreon.com/adupodd
Ladda ner podden på: iTunesGoogle PodcastOvercast


Fredag i P4

Fredag i P4 sänds på fredagar – i P4. Susanna Dzamic och Kalle Lind ser på veckan med monokel och VR-glasögon. Ett satirprogram inspirerat av nyheter och dumheter.
Kalle Lind och Susanna Dzamic fortsätter att sila veckans nyheter genom sitt humordurkslag och vaska fram ömsom guldklimpar, ömsom dyngvatten. Stort och smått, dumt och ännu dummare, larv och lattjo – allt körs genom tramsfiltret. Ibland råkar en och annan tänkvärdhet trilla ur dem, men det ser de båda som olycksfall i arbetet.
Susanna fortsätter att titta på hur Serbien behandlas i medierna under rubriken ”Veckans serbbehandling” och Kalle fortsätter att försöka hitta rim på ”kulturprofil” och ”Twitterdrev”. Då och då kallas redaktionens enda utbildade journalist – unge herr Gustav Wirtén – in för att redogöra för turerna kring någon ministeravsättning eller bara göra sin perfekta imitation av en tupp.
Minst ett fniss per avsnitt utlovas!

Hemsida: https://sverigesradio.se/fredagip4
Ladda ner podden på: iTunesGoogle PodcastOvercast


Hej Domstol!

Hej Domstol! var ett svenskt humorprogram som sändes i Sveriges Radio P3 från 2003 till 2006. Programmet gjordes av bland andra Jesper Rönndahl, Kalle Lind, Ola Norén och Valdemar ”Valle” Westesson. Programmet sändes på måndagar och söndagar mellan klockan 16:00 och 18:00. Sista ordinarie programmet sändes fredagen den 22 december 2006.

Hemsida: https://sverigesradio.se/hejdomstol
Ladda ner podden på: iTunesGoogle PodcastOvercast