Om Kalle Lind och andra gubbar

Högerhumor vi (=främst medlemmar i Skattebetalarnas förening) minns 5: Jeander.

blogg jeander

Affisch ritad för Högerns Ungdomsförbund i Linköping på sextiotalet. Per Unckel var ordförande och kläckte, tillsammans med bildens upphovsman Jan-Erik Ander, idén att trycka upp den och sprida inom hela förbundet. Detta som ett sätt att dra in stålar till lokalavdelningen. Stålar är ju centralt i alla politiska ungdomsförbund och centralcentralt i Högerpartiets.

Jan-Erik Ander var sen med och bildade Kreab tillsammans med Peje Emilsson och Pille Olin (ja, de kallas så av sina kompisar Calle Bildt och Uffe Adelsohn!). Kreab kom att formgiva mången lyckad moderatkampanj. Parallellt med de uppdragen har Jeander hållit ritstiftet fortsatt igång. Ni som läser Skattebetalarnas tidning Sunt förnuft – vilket jag antar att ni alla gör eftersom jag förutsätter att ni betalar skatt – känner igen maneret och ämnena

.

Föregående

Högerhumor vi (=främst göteborgare) minns 4: Hagge Geigert.

Nästa

Högerhumor vi (=sjuttiotalister) minns 6: Wille Crafoord.

  1. Gurra G

    1. Moer Svea ser ut som Per Fritzell i drag.
    2. Man skall alltid passa sig för konstellationer som hänvisar till ”sunt förnuft”. Påfallande ofta är dessa i avsaknad härav. Lite som att alla länder som heter något med ”demokratiska-” eller ”folk-” är diktaturer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén