Om Kalle Lind och andra gubbar

Jösses Amalia! Nu går tokometern i topp! Stoppa pressarna! Riv ettan! Hattrick i finurligheter!


Det är liksom för bra för att vara sant. Boken heter Rappt! (snabbt, kvickt, hurtigt, på stubberten) och så heter gubben det handlar om också Rapp! Det är nästan så man misstänker att spökskrivaren hade titeln först och sen gick och letade upp nån Rapp som gjort nåt som med lite bilder och stort typsnitt kan fylla ut en bok.

Efter denna formliga orgie i riktigt fyndiga memoartitlar lugnar vi ner oss lite. Det kan bli för mycket av det goda också.

Föregående

Huka er gubbar och käringar! Nu blir det ännu fler finurligheter! Det är baske mej ingen hejd!

Nästa

Avdelningen Bisarra Censuringrepp del 1: Five Keys.

8 kommentarer

 1. Goltuppen

  Det där är en memoartiteltrio i RENT GULD!

 2. Anonymous

  Kan bara hålla med alla hyllningar av fyndigheterna. Slås ändå av tanken: Vad skulle du själv slutligen fastna för som titel på dina egna memoarer? Nu lär väl förhoppningsvis dessa ligga en sisådär trettio fyrtio år i framtiden men det kan vara värt att börja fundera redan nu. Om du ska kunna toppa de av dig redovisade fynden. En kombination av namn, gärning och ordvits…kan du sedan få in en smula allvar och slutligen kröna med en samtidskommentar i en och samma titel behöver du sedan i princip inte lägga ned så mycket arbete på själva innehållet i boken.

  (min första kommentar och passar samtidigt på att tacka för en makalöst bra blogg. Min absoluta favorit.)

  Slim

 3. jonas

  Jag räknar med att KBs nya bok om Harry Schein, "Citizen Schein" kommer att uppmärksammas här förr eller senare.

 4. Kalle Lind

  Anonym: "Trollkarlen i Lindialand"? "Hönan eller skägget?"? Eller så snor jag bara Lasse Åbergs arbetstitel på den aldrig förverkligade filmen om Stig-Helmers uppväxt: "En störd nörds börd".

  Jonas: du gissar nog rätt. Jag har djupdykt en hel i Harry Schein på sista tiden. Jag ligger gärna kvar där nere och plaskar.

 5. Gustav

  Jag tror inte du uppmärksammat Kristina Lugns "Lugn, bara Lugn" i det här ämnet?

 6. Patrik

  Jag väntar med spänning på att Ulf Nilsons bok ska luftas här. Fast den verkar ju vara en veritabel guldgruva av oavsiktlig underhållning, sparar du den till boken?

 7. Kalle Lind

  Patrik: jo, Ulf Nilson kommer att behandlas i boken i ett stort och fylligt kapitel som också innefattar Harry Schein, Christina Jutterström och Per Ahlmark. Sexigt värre.

 8. bobby d

  Glöm inte Lars-Gunnar Björklunds "En rund själ i en rund kropp"! Tillvitsat citat + sjärlvironi + anspelning på yrkesfältet = svårslaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén