Om Kalle Lind och andra gubbar

Åberg valde rätt!


Det betraktas säkert som ofint i många kulturer att smygfotografera gamla Disney-diggare, men jag kunde inte hålla mig (dessutom ser han ju ut att vara fotograferad genom Täppas linser så jag kan nästan hävda att det inte är han).

Det har alltså varit bokmässa – jag såg Jahn Teigen! och M A Numminen! – och boken den gode Åberg håller i handen råkar vara skriven av en man med ett skägg. Och ja, han köpte den också. Så hans smak kan man rimligen inte klaga på.

TILLÄGG: jag har nu hämtat in från säker källa – helt säker, jag lovar! – att Människor det varit synd om var den ENDA bok Åberg köpte på HELA mässan! Som balans på skrytet kan nämnas att Herman Lindqvist lyfte upp boken, tittade på den, frynte med hela ansiktet och gick sin väg.

Föregående

Proggiga barnböcker del 39: Kapten Zoom.

Nästa

Den könshårsfina gränsen mellan galenskap och vetenskap.

10 kommentarer

 1. Anonymous

  Är det inte Robert Gustavsson där längst fram? Han kanske försöker häva idétorkan?

 2. Mats Andersson

  Kul! Alltid härligt att få läsa när folk med grund för det skryter lite om sig själva.

 3. Ron Obvious

  Jag hoppas att det är förlåtligt ty jag har själv en suddig mobilbild av herr Åberg från en bokmässa från förr. (Även om jag inte har publicerat den på internet där alla kan se den.)

 4. Simon F.

  Att bli avfärdad av hovnarren Herman Lindqvist måste väl betraktas som första klassens beröm.

 5. dr. No

  Wohooo!

 6. Frank Bonnevie

  Men lade Lindqvist tillbaka boken?

 7. Det Sociala Rummet

  skryt på du… jag önskar att jag själv fick ge ut en bok någon gång, skulle vara glad om vem som helst köpte den, till och med herman lindqvist. Som nybliven kulturvetarstudent känns framtiden oviss. Man får ju höra att man inte har någon framtid som kulturarbetare!

  /Petra

 8. Anonymous

  Petra: Skriv en lika bra bok som herr Lind så ska det nog ordna sig! Jag har också nyligen köpt boken, dock inte på en glamorös bokmässa.

  /Paul W

 9. Anonymous

  Förresten vore det roligt att få läsa en lindsk avhyvling av Herman Lindqvist (med familj, får man kanske tillägga. Hans dotter verkar vara mer än lovligt lillgammal).

  /Paul W

 10. Simon F.

  Det intressantaste med Herman Lindqvist är väl hans morfar, den lätt psykiskt sjuke anarkisten och poeten Leon Larsson. Hans dikter rekommenderas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén