Om Kalle Lind och andra gubbar

Barn och samlag.

Jag säger det igen, med dårens monomana envishet, dessutom helt i onödan eftersom ingen nånsin sagt emot mig: sjuttiotalet var en annan tid än vår.

samlag och barn

Den här bilden, av fullt logiska anledningar betitlad ”Samlag” i Sydsvenskans bildarkiv, togs 1974 på en utställning i Malmö. Det naturtrogna paret i mitten är, efter vad jag förstår, två dockor. Barnen som står runt omkring är, efter vad jag förstår, människor. Liksom de två vuxna som inte håller för ögonen på barnen, inte skriker ”pedofili!” på lösa grunder och inte startar ett Twitterdrev mot galleristen.

Jag såg den här bilden när den återpublicerades i Sydsvenskan 1999. Min vana trogen tänkte jag ”den ska jag spara!” och sparade den inte. Jag tackar en Mats Olsson som åter gjort den tillgänglig för mig. Och nu även er.

Föregående

Ska vi säga bokbuss eller medioteksfordon?

Nästa

Lanefeltmanöver.

  1. Magnus

    Visst är det mera up-tight idag, både i Sverige och utomlands. 1974 accepterade Atlantic Records (i USA) glatt det här albumomslaget från ett av sina mest säljande band: idag skulle nog inget större skivbolag gått med på det.

    https://www.discogs.com/Yes-Yesterdays/master/35153 (klicka på "More images" uppe t v)

    Tycker personligen att det är oskyldiga bilder och Roger Dean är ju en klassisk omslagsartist, men idag hade risken för negativa vibbar ansetts för stor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén