Om Kalle Lind och andra gubbar

Geigertmätaren.


Den här boken är precis så rolig som omslaget signalerar. Teaterdirektören – enligt omslaget också ”TV-personlighet, författare, samhällsdebattör” – Hagge Geigert har samlat sina sexti-sjutti ALLRA roligaste golfhistorier.

Ett axplock:

”Varför” frågade brandmannen, ”försökte du inte hjälpa din fru när hon försökte ta sig ut genom fönstret på det brinnande huset?”
”Jag kunde inte”, svarade mannen, ”jag bar på mina golfklubbor”.

”Till salu, helt set med golfklubbor i fin bag, bara 400 kronor. Ring 28 51 317 före klockan sex. Om en man svarar, lägg på luren och ring igen en annan dag.”

”Stackars Nisse.”
”Vad är det med honom?”
”Han är alldeles förstörd. Han har just skilt sig och hans fru fick vårdnaden av golfklubborna.”

”Lasse, kan vi spela en runda på lördag?”
”Javisst. Egentligen skulle jag gifta mig då, men det kan vänta.”

Magnus kom lite försent till golfen, där hans tre vänner stod och väntade. ”Jag är ledsen att jag är lite sen”, sade han, ”men dom ringde just från sjukhuset och sa att min fru fått tvillingar eller trillingar eller nåt. Ska vi börja spela nu?”

”Har du tre caddies med dig idag?”
”Ja, min fru tycker att jag tillbringar för lite tid med våra barn.”

Ja, ni ser själva: det är vad man populärt kallar en skrattfest. Alla lustifikationerna handlar förstås inte om det festliga i att män försummar sina familjer. Där finns också en del fräscha skotteskämt (skotten förlorar sin golfboll när snöret går av!) och en väldigt lång historia om hur Nisse träffar en leprechaun (lite instraffat på en golfbana) som gör hans penis meterlång. När Nisse träffar den lille tomten igen ber han – håll i hatten nu! – om att få längre ben!!!

111 sidor högoktaniga golfhistorier för den kräsne! Eller som det lite finurligt står på omslaget: ”Denna bok är så rolig, att t.o.m. icke-golfare kan läsa den!”

Föregående

Plura kan inte räkna!

Nästa

En man med gitarr avdelning 16BX, underkategori skägglös: Bengt Sändh.

9 kommentarer

 1. Anonymous

  Götlaborgare blir aldrig roligare än så – inte ens när de anstränger sig (och det gör doj ju inte så ofta).

 2. Pseudonaja

  Någon på förlag Karusell måste ha fått en pistol riktad mot sin tinning för att ge ut sån skit.

 3. Anonymous

  Hagge var från Uddevalla.

 4. Kalle Lind

  Anonym 2: jo, men visst var han väl verksam under några decennier i Göteborg? Och visst betonade han gärna Göteborg i teve och tidningar?

 5. Pseudonaja

  Jo visst, jag försöker bara vara ett smart-ass, och för AT&T fortsätta med det skulle man i så fall snart kunna hävda att Claes Malmberg är stockholmare. 😉

  Hagges ursprung, den skittråkiga staden Uddevalla, känns dock viktigare att påpeka än att Sten-Åke Cederhök föddes i Småland. Den senare var ju bra…

 6. Kalle Lind

  Pseudonaja: faktum är att Malmbrg i så fall skulle vara skåning. Han bor i Gladsax på Österlen (f.ö. granne med Gudrun Schyman.)

 7. Pseudonaja

  Ja du ser. 🙂

  Finns det å andra sidan någon stockholmsk privatteater där Claes inte spelat slå-i-dörrarna-lustspel?

 8. Anden

  Robert Aschberg har tagit den fina traditionen med göteborgsvitsar vidare. Senast i På spåret där det blev bortklippt (Nu har det över 485 000 träffar på youtube!). Denna drog han i göteborgsshowen Carin 21:30:

  Vet du hur man får en kvinna att skrika två gånger? – Man sätter på henne i skitan och torkar av sig på gardinen!(fritt från minnet)

 9. Anonymous

  Hagge Geigert var från Lerdal i Dalsland, inget annat!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén