Om Kalle Lind och andra gubbar

Member 340 509 talar!


Det här är sött. Jag ber om ursäkt för den uschliga kvaliteten men det är avfotograferat med mobil i nåt väntrum nånstans. Det är alltså inte ni som blandat Fernet Branca med rödtriangelpiller (alternativt har ni gjort det också – berätta i så fall gärna om effekten är dubbel eller om det tar ut varannat så att ni ser en helt klar bild).

Insändarskribenten vill alltså ha mindre demoner, bland annat med den inte så tuffa motiveringen ”det gillar inte mamma och pappa”. Mammas och pappas motivering är heller inte helt genomtänkt: ”Dom säger att man blir påverkad av det”. Påverkan är som bekant en ofta önskvärd effekt hos den som berättar en historia för nån annan.

Inte heller påståendet att ”det blir mer spännande då” om man inte berättar om ”gudar, demoner och spöken” är helt vattentätt. Jag kan nämna flera författare genom historien som nog tycker sej ha hittat spänning i övernaturliga väsen (bl.a. teamet bakom Bibeln).

Men det som gör mej mest glad är förstås att Member 340 509 efterlyser mindre overklighet – i Fantomen! I rimlighetens namn borde han ha löpt hela linan ut:

Är det inte väldigt overkligt att Fantomen går i spandextrikåer? Var i djungeln hittar man syntetmaterial?

Är det inte väldigt overkligt att Fantomen lyckats hålla sej rasren genom 21 generationer? Hade det inte varit mer verkligt om någon Fantomen någon gång faktiskt förälskat sej i nån av de svarta kvinnor som faktiskt funnits omkring dem?

Är det inte väldigt overkligt att Fantomen har ön Eden där rovdjur och gräsätare lever i harmoni med varann? Och att ett av djuren är ett grottmonster som heter Hzz och ett är en stegosaurus som heter Stegy? Är inte Stegy ett overkligt namn?

Jag inser att det är billigt att ge sig på en tolvåring som skrev en insändare till en serietidning för typ 25 år sen, men ibland måste en man göra vad en man måste göra.

Föregående

Stoppa pressarna! Statsministern otillbörligt närstående Radiotjänst!

Nästa

Luncha Rasta.

9 kommentarer

 1. Erik Haking

  Han köper väl det han behöver till trikåerna när han knallar Morristowns gator som en vanlig man?

 2. Ola Berg

  Men det är mäktigt att redax svarar med att citera Luthers psalm "Vår Gud är oss en väldig borg".

 3. Lawrence

  Jag älskar Redax's svar; så näpet, så omtänksamt, och att de tar unge herrn (gissningsvis) på sådant allvar.

  Gustaf: Finns i sjön!

  (alt. "Go fish!" eller varför inte "go fuck yourself!")

 4. John

  Kalle, ta bort eller åtminstone censurera spamsajtnamnet, så att "Gustaf" inte får högre googleranking elelr på nåt annat vis får något utom det spott och spe han så tydligt förtjänat.

 5. Heliokles

  🙂
  Man förstår ju vad den inte så tuffe medlemmen menar. Övernaturliga inslag, drömsekvenser osv, är ofta ett tecken på att en serie har, som det heter, hoppat över hajen.

  Och är det inte lite kitsligt att invända mot att Stegosaurusen kallas Stegy? Hade du själv kunnat komma på något bättre?

  Vad Fantomens trikåer beträffar kan de vara gjorda av latex, som ju kan tappas hinkvis i djungeln!

 6. Kalle Lind

  Heliokles: jag skrev spandex, inte latex. Naturligtvis är det kitsligt att gå på den där gamla skräcködlan, men som svar på din fråga – ja, jag hade kunnat komma på nåt bättre än Stegy!

 7. tompa

  Visst är det billigt, Kalle. Men jävligt kul också! Dessa två saker går ofta hand i hand.
  Att efterlysa mindre overklighet i Dragos är som att försöka hitta logik i Kalle Anka och hans värld.

 8. Petter på Rostorp

  Det tar ut varandra! Skarpt och fint här på andra sidan Mässingshornet!

 9. Heliokles

  Kalle: Men jag skrev latex! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén