Om Kalle Lind och andra gubbar

Rubiner för svin del 6: homohaschet.


1981 ökade tydligen sexintresset markant i Sverige. Från att folk varit ganska, lagom, smått och till husbehov intresserade av sex, exploderade nu intresset för nakenaktiviteter. Dessutom blev ”sexmaterialet” ”allt råare”. Förlagsdirektören Albert Bonnier citeras: ”Jag häpnar över sexintresset!”

Allt detta inhämtade Allan Rubin från sin position på arkitektkontoret. Det ska nämligen i ärlighetens namn säjas att Rubin inte bara bygger teorierna i boken Inget är som drogen på klotter, skivbutiksbesök och paranoja – han läser även kvällstidningar. Expressen-citatet på bilden ovan kommer t.ex. från en artikel skriven av en trovärdig och nyanserad skribent i sanningens tjänst.

Vad tror då Allan Rubin är orsaken till detta ökade sexintresse? Ja, vad fan tror ni? – haschet så klart: ”med drogens aktivering av reptilhjärnan stimuleras såväl aggression som sexualitet”.

Men det tar inte slut där. Det räcker inte med de drogskadades intresse för förgrovad och förråad ”vålds- och sexporr”. Haschet för den drogskadade ännu längre ut i civilisationens tassemarker: ”det är inte bara den av samhället accepterade sexualiteten som väcks till liv”.

Rubin, som annars ägnar mycken möda åt att förklara att vetenskapsmän inte vet så mycket om hasch eftersom de inte gått runt och fotograferat klotter i Stockholm (ungefär så går faktiskt resonemanget), hänvisar nu till en medicinprofessor Hardin Jones i Kalifornen.

Denne har påvisat att ”marijuanamissbrukare många gånger medverkar i sexuella handlingar som de under normala omständigheter skulle ha undvikit”.

Och så kommer det:

Han redovisar bl a att en stor del av de patienter som sökt honom varit bekymrade över att de gått in i tillfälliga homosexuella relationer under drogens påverkan – något som de chockerats över när de nyktrat till.

Jones menar att deras agerande varit en följd av att cannabis gör individen öppen för varje form av sexuell kontakt – att drogen kväver individens normala vilja att sätta gränser.

Det tycks vara så att de latenta möjligheter till s k avvikande sexuellt beteende som vi alla rymmer inom oss – och som samhället gör sitt bästa för att hålla tillbaka – det väcks till liv genom att drogen slår ut de socialt uppbyggda spärrarna, våra hämningar.

Det kanske inte är en tillfällighet att Amsterdam och San Fransisco – Europas respektive USAs stora centra för cannabismissbruk – inte bara är hippierörelsens huvudstäder i dessa världsdelar utan även de två städer i Västerlandet som har den största andelen öppen homosexualitet.

Rubin gör inte bara kopplingar mellan cannabis och homosexualitet. Likt dagens kristna homofobhöger, som journalisten Tor Billgren envetet granskar på sin blogg, gör han minst sagt försåtliga kopplingar mellan homo- och pedofili:

I Dagens nyheter den 25 april kunde man läsa om att propaganda nu sprids genom film och annat material av en grupp som vill legalisera sexuella handlingar mellan barn och vuxna. Denna nya ”rörelse” kommer till oss från Holland via Danmark, och den följer precis drogens väg.

På ett annat ställe skriver Rubin – som förutom att vara arkitekt, klotterfotograf, skivbutiksbesökare och homofob, även fuskar i läkarskrået – om hur ”drogen” påverkar könslivet:

Produktionen av könshormon minskar och därmed rubbas t ex menstruationscykeln. Mycket tyder på att haschrökaren, genom den minskade könshormonproduktionen, kan bli osäker på sin könsidentitet.

Hela det hormonellt betingade spelet mellan könen, som är så avgörande för upplevelsen av jaget och omvärlden, tonas ner, vilket väl bara kan göra ont värre.

Så nu vet vi.

Rubin har för övrigt skrivit fler dumheter. Den här serien är bara påbörjad.

Föregående

Rubiner för svin del 5: vingar, änglar, kräldjur, demoner, sex och våld.

Nästa

Rubiner för svin del 7: Pupillmysteriet.

10 kommentarer

 1. dr. no

  Och vilken serie det är sedan! Man smyger ju in här flera gånger om da’n i hopp om att ett nytt avsnitt mirakulöst ska ha stigit ur ditt medvetandes mörker och bubblat genom tangentbordets destilleringsgångar in i den lika mörka bloggen! Det känns faktiskt som jag flyger när jag läser det!

 2. Anonymous

  Tänk. Här har jag alltid trott att det är ”hög” man blir av att knarka, när det i själva verket är ”bög” man blir.

 3. Ano Nym

  Den här historien ger faktiskt Rubin till viss del rätt:
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=582261

 4. Anonymous

  Det kanske förklarar ”knark är bajs” kampanjen.
  Jag kommer att läsa din sida ofta.

 5. Il Barone

  Det mest intressanta är väl inte Rubin själv iofs. Även om han är nog så underhållande så har det alltid funnits stollar. Vad som fascinerar är istället främst det förhållande att han verkar ha betraktats som en förhållandevis seriös debattör, tämligen flitigt förekommande i media. Jag minns att han föreläste för fullsatta lokaler i Falun runt 1985. Lärare, föräldrar och socialtjänstpersonal gick dit och lyssnade på fullt allvar.

 6. Feedback66

  Verkar vara bra grejer den här boken. Vet inte varför, men tankarna går till Erik Zsiga och hans bok ”Popvänstern”. De verkar röra sig på lite samma nivå faktiskt.

 7. Johan

  Re Ano Nym:
  Lite källkritik skulle kanske inte skada?

 8. Anonymous

  Man har riktigt bra sex med cannabis. Jag tycker den här Rubin borde ta och chilla lite och röka en fet! 🙂

 9. Anonymous

  Om man läser Anna Wahlgrens självbiografiska bok "Mommo – kvinnoliv" inser man att det finns anledning att ta Bonniers häpnad med en nypa salt. Han lär ha varit väldigt intresserad av att få till det med henne.

 10. Anonymous

  Kanske har Rubin rätt i att cannabisrökare gör sexuella saker under ruset som de annars skulle ha undvikit. Men så länge det inte är tvång, barn eller djur inblandade är det inte upp till andra att komma med pekpinnar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén