Helikopterrevyn i Malmö

Anagram Live presenterar, i samarbete med Julius Production, en helt ny revy av och med Kalle Lind, Sveriges mest revykunniga person. För regin svarar rutinerade Helena Röhr, vars arbetsfält rymmer alltifrån opera och performance till teater, nu aktuell på Dalateatern. Helikopterrevyn landar på Nöjesteatern i Malmö den 27 september och ger föreställningen ”En bättre utsikt”.

Anagram Live kompletterar sommarteater samt programverksamhet på Fredriksdalsteatern i Helsingborg och Lund Comedy Festival i Lund med en helt ny revytradition i Malmö. Revy-ensemblen går under namnet Helikopterrevyn och ger ”En bättre utsikt” – en föreställning på klassiskt revymanér utifrån aktuella ämnen. Kalle Lind, författare, radioröst, krönikör och känd från egna podden ”Snedtänkt”, skriver både manus och medverkar själv på scen.

”Jag har älskat revygenren ända sedan barnsben. Det är en form där man får blanda trams och satir, sång och sketch, dumheter och en pytteliten nypa allvar. Utan överdrift är det en pojkdröm som går i uppfyllelse, när jag nu får hitta på en massa skoj att lägga i munnen på begåvade sångare och komediaktörer. Och inte minst ser jag det som en utmaning att skriva roligheter som många människor kan skratta åt tillsammans och förhoppningsvis bli lite stärkta av”, säger Kalle Lind.

Utifrån monologer, sånger och sketcher gör Helikopterrevyn nedslag i olika mer eller mindre välkända verkligheter. Scenen för 2024 års revy – ”En bättre utsikt” – blir alltså Nöjesteatern i Malmö.

”Det är fantastiskt att skapa en helt ny revytradition i Malmö på Nöjesteatern, skrattets och glädjens teater – och att i dessa tider erbjuda publiken just detta. Vår ambition är att Helikopterrevyn ska bli årligt återkommande”, säger Kajsa Jönsson, VD och exekutiv producent på Anagram Live.

Medverkande
Kalle Lind: Författare, radioröst, krönikör som nyligen avslutat en omfattande och bejublad liveturné med egna podden ”Snedtänkt”.

Sanna Persson Halapi: Medverkade nyligen i ”Kejsarens nya kläder” på Malmö stadsteater men är också känd som Pax i ”Vintergatan” (SVT Barn) samt som kändisreseledaren Jolanta i ”HippHipp!”. Till sommaren spelar hon i farsen NÖTTER av Adde Malmberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Charlotta Björck: Gjorde succé med sina briljanta karaktärer på SVT i egna humorserien ”Charlotta x 8” och nyligen i Lisa Aschans Netflix-film ”Tack och förlåt”. Just nu excellerar hon i TV4:s ”Bäst i test”.

Josef Törner: En mångfacetterad och dessutom genommusikalisk skådespelare som lamslagit publiken på Malmö och Uppsala stadsteater. Josef medverkar under våren i flera föreställningar på Svenska teatern i Helsingfors.

Mimi Terris: En urkraft till jazzsångerska med en humorådra som för tankarna till Monica Zetterlund. Mimi komponerar också musik och har medverkat i ”Om dessa väggar kunde cykla”, en hyllningsrevy till Hasse & Tage som Anagram Live producerade på Cirkus i Stockholm för ett par år sedan.

Sigrid Abrahamsson: Kapellmästare och musiker – ett stjärnskott och multitalang som jobbar med allt från opera till revy och även spelar med The Carling Sisters. Sigrid kommer spela både bas och piano och leda revyns egen orkester, Helikopterbandet.

Fakta
Helikopterrevyn: ”En bättre utsikt”
Var: Nöjesteatern, Malmö
När: Premiär 27 september 2024, spelas därefter tom den 20 oktober
Manus: Kalle Lind
Regi: Helena Röhr
Scenografi och kostym: Malin Kihlberg
Kapellmästare: Sigrid Abrahamsson
Producent: Fanny Ramel, Anagram Live
Samproducent: Emelie Löfmark, Julius Production

Biljettsläpp: 12 mars 2024 via www.juliusbiljettservice.se

För mer info och intervjuer:
Kajsa Jönsson, VD Anagram Live och exekutiv producent, 0733-92 18 00, kajsa.jonsson@anagram.se
Lina Kåberg Stene, Kult PR, 0707-62 04 66, lina.kaberg.stene@kultpr.se