Om Kalle Lind och andra gubbar

Kompisar från förr.


Det här är min kompis Freja Hallberg. Jag och Freja har ett litet radioprogram ihop i sommar. Det börjar idag 16.08 i P3 (”program 3” som äldre människor säger på sitt förtjusande sätt). Det heter Kompisar från förr och går ut på att jag och Freja gaggar och spelar favoriter ur våra radiokompisars inslagsarkiv.

Allt i linje med den gamla SR-regeln att sommarradio inte ska vara så genomarbetad.

Vi tror att det kan vara ett trevligt program att ha på när man kör bil eller diskar eller har så kallad ”slösex”. Tycker man att det är enerverande att det blir popmusik varje gång pratet börjar komma nånstans så finns programmen också som poddradio. Har jag fattat saken rätt ska de ligga här fr.o.m. nån gång efter programmet. Troligen har jag fattat fel och då får jag återkomma.

Gamla program att lyssna på ska hursomhaver hamna här. Det kanske funkar ibland.

Föregående

Spå ska det låta.

Nästa

Hasch du lieber Augustin.

9 kommentarer

 1. Sara

  Hörde på programet idag, det var bra!
  Får man fråga om det är direktsänt eller inte?!

 2. Kalle Lind

  Avanti: jag har absolut ingenting emot att bli länkad till. Jag tycker inte heller illa om att få beröm, god mat eller mjuka kuddar.

  Sara: det får man fråga. Frågan är bara vad du ska ha den infon till. Gola på olika SR-chefer?

 3. Magnus

  Mycket bra program idag, förutom en sak. Borde inte Björn Ranelid varit med på dagens lista? Jag var övertygad om att han skulle vara på minst topp tre. Han har ju enligt sig själv 50 miljoner läsare..

 4. Avanti

  Hallå! Hittat din blogg som jag fann varierad och underhållande och "matnyttig". Om du inte har ngt emot det så länkar jag från min…
  hälsningar
  Marianne Sällström

 5. Sally

  Hej! Har längtat efter ert program och hållit utkik, hann bara höra lite idag, men kan det bli annat än fantastiskt med dig och Freja tillsammans liksom?! Men hittar inte programmet som podd! Finns det inte eller? Om ni inte hade tänkt lägga ut det som podd borde ni tvinga någon att göra det! Vill ju kunna om och om igen ju… 🙂

 6. Kalle Lind

  Magnus: jag slutade skämta om Ranelid 2004, 2005 och 2006. Nu när han till och med själv har börjat skämta (eller motsvarande) om sej känns det som straffspark.

  Sally: gällande podd ska jag försöka hinna dra i det där imorrn. Jag har klippt en poddversion men vet inte riktigt var den hamnade när jag skickade iväg den.

 7. Jens

  Hello. Ingen aning om hur jag hamnade på din blogg, men gillar den. Big up!

 8. Hed

  Jag hade slösex till ert program idag…
  Jättejätteroligt att höra Freja igen. Jag såg henne på Klubb Finkultur förra året men fattade inte att det var hon förrän hon började prata och då blev jag så glad att jag inte uppförde mig. Har för mig att jag stirrade på henne sen efteråt ocskå.
  Förlåt.
  Och tack för trevligt program. Kommer det klipp från Rally och Hassan också eller är det bara grejer från senaste senaste åren?

 9. Johanna

  Jag har antligen fatt tummen ur roven och lagt over alla podprogram pa min iPod och lyssnar nu till och fran jobbet och fnissar med dig och Freja at det mesta i Kompisar fran forr, men allra mest at Anita Ekbergs forvirring om ormar. Det ar mer eller mindre en befrielse fran dom mardromsprogram jag "tvingats" lyssna pa pa radio de senaste manaderna, i Texas associerar man bra radio med antingen frikyrkotrams eller folk som ringer in for att beratta om vilket vapen man har hemma. Sa, tack Kalle. Halsa Freja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén