Om Kalle Lind och andra gubbar

Nämen vad nu då? En man med ett skägg spexar till det med en tävling!


1976 kostade bildtidningen Nu ”fortfararande” bara 1,95. Jag köpte mitt exemplar för tjugofem riksdaler 2009. På kuppen fick jag veta hur HM Konungen firade sin bröllopsresa – samt en tävling som jag bara kan saxa rakt av och därmed slippa fundera på vilken gammal nöjesgubbe jag ska pressa fram några lustiga anekdoter om idag.

För första gången i den här bloggens historia: en tävling! Det här är alltså den nivå ett bildmagasin förväntade att deras läsare skulle ligga på 1976. För säkerhets skull räknar de till och med bokstäverna i tevegubbarnas namn åt en. Notera också att fråga 2 och 3 är likadant numrerade.

Så här går det till: lös de finurliga gåtorna. Skicka ditt svar (och namn och adress) till lagomtjock@yahoo.se. Den som gör det först och rättast vinner. Alternativet att skriva ut svarskupongen och skicka den hem till mej gäller inte.

Tyvärr kan jag inte ståta med lika fina priser som Åhlén & Åkerlund. I originaltävlingen kunde man bl.a. välja på ”två backar lättöl till dem du vill bjuda”, ”två backar läsk till sommarens fest” och ”två askar choklad att förgylla samvaron med”.

Istället vinner den först öppnade rätta lösningen boken Såg du? TV minns under tjugofem år av Allan och Lizette Schulman, idag mest kända som föräldrar till ett par överbetalda bloggare. För att göra nånting värdefullt ännu värdefullare kommer jag personligen att signera den med Alex och Calles namn.

Okej, här är frågorna. Lycka till!

Föregående

Lystring! Idag blir det tävling!

Nästa

Tävlingen avgjord!

5 kommentarer

 1. Redaktör'n

  Tävlingar uppskattas å de varmaste.

 2. petter

  ”Många av våra sångerskor…” Inga sångare har Danne Nyllhart promotat, uppenbarligen.

  Avstår från att svara, i protest mot att det inte erbjuds lättbira i prispotten.

 3. Anders

  Åh, vilken rolig blog. Här blir jag stammis. Och, ja, namngåtorna var rätt enkla. Är alla tre döda? Två vet jag med säkerhet. Sen var det väl mest sångerskor som promotades hos ”Danne”; alla dom där som sen gjorde karriär i Tyskland.

 4. Nonsensakuten

  Självklart kan jag alla tre men avstår tävlingen eftersom jag redan är stolt ägare till nämnda bok av paret Schulman. Ett måste i bokhyllan. Frågan är snarare; hur vågar du tävla ut ditt ex? Eller du har kanske köpt upp dig på ett rejält lager..(ej öl)…inser att det är det troligaste alternativet.

 5. Jeff

  På den förste är jag nästan helt säker, men jag skojar ill det och gör en engelsk ordlek av hans namn: Merry goes down the stream.

  Jag minns hans ordflöde i Minnesmästarna, särskilt roligt var det när han inte kunde växla tempo efter att själva tävlingsdelen var avslutad och han bara skulle småprata med deltagarna men fortsatte göra det i ett ofantligt högt tempo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén