Om Kalle Lind och andra gubbar

Proggiga barnböcker del 13: Mamman och pappan som gjorde arbetsbyte.


Vissa saker pratar för sig själv.

Föregående

Proggiga barnböcker del 12: Lotta och Röda hästen.

Nästa

Proggiga barnböcker del 14: När barnen gick i strejk.

6 kommentarer

 1. Huskorset

  Sonja Åkesson??? Det var värst.

 2. Kalle Lind

  Jag vill lite snabbt inflika att den här boken är ganska kul. Pappan är telegrafarbetare med höjdskräck som kopplar linjerna fel så att kungen hamnar hos en cykelreparatör istället för statsministern etc. Den är i första hand rolig, i andra hand politiskt korrekt.

 3. isabelle ståhl

  min hemkunskapslärare använde en liknande bok för att lära min klass om jämställdhet. och det var i åttan. på tvåtusentalet. en effektiv antifeminismkampanj, tyvärr…

 4. Cederhaus

  Konstigt att vi som är barn av denna tid inte är mer uppfuckade än vi är.

 5. Enoksson

  Under 70-talet bildade jag min första familj. Hustrun hade burrfrisyr och överöste ungarna med de omskrivna böckerna. Dessutom alla konstiga TV-program för barn och nb vuxna. Jag drog mig bort och reste kors och tvärs i världen för att försörja min prolitära familj i huset hemma.
  Helt oskadd är jag nog inte efter den epoken i mitt liv.

 6. Enoksson

  Si, jag kan inte ens stava rätt till ordet ”proletär”, var väl utomlands då det ofta nämndes i pressraderna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén