Om Kalle Lind och andra gubbar

Subliminala budskap i barnkulturen! Del 1: Alfons pappa och kärnkraften.

Ibland flyger fasen i nån av våra nyliberaler som plötsligt kommer på att den där jäkla statstelevisionen minsann är genompolitiserad och såssialdemokratisk och kryptokommunistisk och jättetaskig. Och inte minst de där jämrans barnprogrammen!

Våra vänner nyliberalerna skapar bloggbävningar och går upp i falsett och droppar fortfarande Vilse i pannkakan (sänt 75) och Galaxer i mina braxer! sa Kapten Zoom (sänt 76), kompletterat med en kosmonaut i ett avsnitt av Vintergatan (tokpopulär teveserie för låg- och mellanstadiekids, helt okänd av hela övriga samhället).

Här får de lite vatten på kvarnen och bensin på brasan: Alfons pappa röstade nej 1980!

Föregående

En man med ett skägg firar folkfestvecka! Del 5: Porslinsfestivalen i Lidköping.

Nästa

Bergmanfestivitas!

5 kommentarer

 1. Feedback66

  Haha, nyliberaler alltså.

 2. Anonymous

  Kul.

  Men du menar alltså på fullaste allvar att det inte gått att ana socialdemokratiska tendenser på SVT sedan slutet av 70-talet (då tokvänster var mer regel än undantag i största allmänhet) utan att vara en såndär typ som ser kommunister i varje buske? I wish!

  /Paul W

 3. Kalle Lind

  Paul W: lett under tretti år av moderaten Sam Nilsson, med galjonsfigurer som Siewert Öholm (högerkristen) eller Lars Adaktusson (allmänhöger) eller KG Bergström (moderat) eller Olle Stenholm (pinne-i-röven-konservativ) så tycker jag att ryktet om SVT:s vänstervridning varit betydligt överdrivet.

  Man kan alltid dra fram exempel. På det ena likaväl som det andra.

  Sen är väl hela public service-tanken på sitt sätt ett socialdemokratiskt tänkande. Särskilt på den tiden när inga konkurrenter tilläts.

 4. Heliotropen

  Heja Alfons pappa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén