Om Kalle Lind och andra gubbar

Such a mäss!


Det har varit sån häringa bokmässa. Inget särskilt hände. Jag antastade Finn Zetterholm. Olle Ljungström uppträdde på Nya Upplagans två kvadratmeter. Kultureliten var där, bland annat Bengt Alsterlind. Jag åkte hiss med före detta kulturminister Jan-Erik Wikström och tyckte nog han blängde väldigt argt på mej. Jag blev intervjuad av Magnus Uggla. Bengt Westerberg såg sammanbiten ut. Henning Mankell har nog bantat (afrikansk diet?). Johan Hakelius ser ännu knäppare ut IRL. Jag pratade Sjöwall & Wahlöö med Fredrik Lindström (rättare: han pratade Sjöwall & Wahlöö med mej). Jag pratade Asta Gustafsson a.k.a. Sveriges Glistrup med Martin Kristenson. Jag pratade SVT:s oräddhet och ryggrad med Aron Flam. Bankomaten stal mitt kort så jag fick övergå till naturavaluta och byta in mina egna böcker mot andras. Jag såg Göran Greider tre gånger och fnissade till varje gång. Jag såg inte Björn Ranelid. Jag lovade att ge en bok till Rolf Classon på Kartago, sen berättade min förläggare att han fått den av honom för flera månader sen. Björn Hellberg satt på exakt samma ställe varje gång jag passerade under tre dagar. Vi ägnade en kvart åt att försöka få en hiss att stanna på rätt våning, när den gjorde det så var vi i fel torn. Jag blev påmind om att jag var i Göteborg när Anders Lönnbro stod utanför mässhallen och skramlade med en Ship to Gaza-bössa.

Och just det, sen ställde jag mej helt spontant i den position jag finner mest naturlig:

Varför jag står med en pingvin på huvet? Tja, jag önskar att svaret var: för att jag är en så spontan och crazy kille som gärna bjuder på mig själv. Men nu handlade det istället om ett av de största filmlitterära reklampriserna i norra Europa.

Föregående

Vi fortsätter på skrytspåret.

Nästa

Plötsligt framför regementet tycker jag mig stå …

9 kommentarer

 1. Kantarellkungen

  Tag det inte personligt med Jan-Erik Wikström. Han bara ser ut så. Alternativt blänger han argt på allt och alla.

 2. Kalle Lind

  Fritte: Tröls låter fantastiskt. Jag har dock två barn och ingen bil så räkna inte med mej (fast det här kanske är sånt man ska ta på Facebook?)

  Kantarellkungen: det skulle faktiskt kunna vara så att han var sur på mej. Den enda gången han nämnts i SVT de senaste femton åren var i Elfte timmen för nån vecka sen. Då gjorde jag en mycket finurlig och vasst satirisk kommentar, påpekande det faktum att han 1980 såg ut som en clown.

  Men troligtvis ser han bara ut så.

 3. Anonymous

  Vad sa Greider? Jag letade efter honom, jag hade honom något att säga. Jag tänkte tipsa om färgen de använder till tatueringar har blivit väldigt färgstark de senaste åren, kanske skulle han kunna tatuera dit en rödsvart skjorta och på så vis gå med bara byxor på sommaren och fläkta överkroppen utan att någon märker något.

 4. Fritte Fritzson

  Grattis till pingvinen, Kalle. Detta måste firas. Vi är några stycken som ska äta brunch på Tröls i morgon vid 11. Kom dit vetja!

 5. Lina

  Hade jag vetat att du var där hade jag hittat dig och antastat dig…

 6. Erika F

  Hennings diet består av massor med mineralvatten, Nutrilett bars och svart kaffe. Jag vet. Jag har lunchat med honom. Det var ett tag sen – men ändå.

 7. Gustaf

  Ah! Six degrees of separation slår till igen.
  Jag känner ju nästan dig Kalle.
  Martins Kristensons syster är min mammas bästa kompis.
  Stort!

  Grattis till bokvideopriset kompis 🙂

 8. Mikael

  Grattis till pingvinen! Mycket välförtjänt!

  Jag var minsann en lång stund i Roos & Tegners monter i fredags i hopp om att få en dedikation i mitt ex av "Proggiga barnböcker". Då var du kanske och åkte hiss.

 9. Karl

  Nämnde Lindström något om sin bok om Roman om ett brott? (http://www.boksson.se/det-stora-brottet-sjoewall-wahloeoes-romansvit-om-martin-beck-10-aar-som-foeraendrade-sverige,9789113014708.html)

  Den gavs mig veterligen aldrig ut. Vad hände egentligen? Kan vi hoppas på utgivning framöver?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén