Om Kalle Lind och andra gubbar

Plötsligt framför regementet tycker jag mig stå …


Det gamla pop-och-livsstil-och-allt-sånt-magasinet Darling publicerade 1997 en intervju som inte lämnat mej nån riktig ro sen dess. Den handlar om ”Björn”. ”Björn” bestämde sej för att hålla plågan stången och ladda upp för ett präktigt nyårsfyrverkeri på millennienatten.

Det handlade alltså om en väntetid på nästan tre år! Tre år av självspäkelse! Tre år av kalla avrivningar! Tre år av bakbundna händer!

Jag har ofta – osunt ofta – undrat hur det gick. Intervjun gjordes i början av 1997. Höll han kyskhetslöftet? Tänkte han mycket på fotboll? Och om han nu lyckades låta bli att klia när det kliade – hur blev finalen? Pompa och ståt och champagneregn? Eller fyra sekunder innan det kilade i flanellen? Klimax eller antiklimax? Explosion eller implosion? Inväntade han tolvslaget? Vill man inte fira in det med sina vänner? Fick de vara med?

Är det nån som har insidesinformation i ärendet mottas den tacksamt.

Föregående

Such a mäss!

Nästa

Det kom ett mejl …

10 kommentarer

 1. Honky

  Bäste Kalle,

  Vill bara försäkra mig att du inte missa detta försvar av Nordkorea; http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/29/hatiska-l-gner-sprids-mot-vackra-och-demokratiska-nordkorea

 2. therese svensson

  kära man med skägg. jag jobbade på darling under flera år och minns denna celibatarunktext. dock var det inte jag som intervjuade honom så jag vet tyvärr inte hur det gick för karln ifråga, men förmodligen lär han väl kommit i sömnen eller nåt, vad heter det sömnsädesuttömning?
  XOXO
  /therese svensson

 3. Heliokles

  Implosion!?

 4. Arrug Slahmag

  Var inte en stor andel av artiklarna och skribenterna i Darling helt påhittade?

  Fråga popsångerskan Liv-Marit Bergman. Hon finns på riktigt tror jag!

 5. Björn

  Vad i hela friden fick dej att vilja läsa Darling?

 6. Frank Bonnevie

  Kalle! Jag har läst Proggiga nu. En fråga håller sig envist kvar i mitt huvud: Hur har det gått för Mummel? Finns det någon möjlighet att identifiera honom? Har du försökt? Är det moraliskt riktigt att göra det?

 7. Kalle Lind

  Honky: intressant.Jag gläds ärligt åt att nån går emot strömmen och spräcker konsensus. Det kan man för all del säja om Sverigedemokraterna också, men med 5% av befolkningen i ryggen är de inte att likna vid ensamma lallande dårar.

  Therese: det är väl högst troligt att maskineriet gjorde sej av med överskottet, men jag vill – likt Max von Sydow – i Sjunde inseglet ha "vetschkap"!

  Heliokles: konstigare saker har hänt.

  Arrug: tror du det? Inte mer än i Expressen hur som helst.

  Björn: Darling var en utmärkt tidning om man som jag är gränslöst intresserad av populärkultur.

  Frank Bonnevie: man kan säkert identifiera Mummel – barnet som föds i så-gör-man-barn-boken med samma namn – men jag gissar att han inte har så mycket att tillägga i ärendet. Han kan ju inte ha så många minnen från tillfället.

 8. Frank Bonnevie

  Hej igen!

  Förmodligen har det ju gått bra för Mummel. Det vore ju roligt att visa på barns enastående förmåga att överleva och bli ordentliga samhällsmedborgare oavsett hur normkonfrontativ deras uppväxt må ha varit. Eller så är det helt ointressant, inte vet jag.

 9. Heliokles

  Therese Svensson:
  termen för Björns eventuella utlösning under sömnen är – åtminstone om man är en smula pryd – "nattlig pollution".

 10. Anonymous

  Lite sent men ändå: Frank B.: jag vet att Mummel pluggade i Uppsala i början av nittiotalet, så man får förmoda att det har gått hyfsat för honom – trots att han hade en stor plansch med Che G. på väggen INNAN det blev hippt…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén