Om Kalle Lind och andra gubbar

I farvattnet från pappslöjden – en farsartad historia.

i farzonen omslag
Jag har kommit med bok igen. Den handlar i vanlig ordning om obskyra gubbar i Nöjessverige. Den här gången i synnerhet om en, synnerligen obskyr, nämligen jag själv. Jag tyckte det var på tiden. Efter att ha gett mig på gamla tevekritiker och bortglömda Dramatenskådisar och primadonnor från förr så kändes det angeläget att ge mig själv en släng av sleven.

Det handlar kort och gott om tillkortakommanden och maktlöshet och en känsla av att hur man än gör så kommer man att få det kastat i ansiktet. Jag hävdar själv att det är det muntraste jag fått på pränt.

Och nej, ingen behöver vara orolig, här nämns diverse figurer som inte nämns för ofta i texter 2015: Beppe Wolgers, Tove Jansson, Svartenbrandt, Frances Vestin. Men också för första och troligen enda gången i en Kalle Lind-bok: Samir Badran.

Omslaget är gjort av Per Åhlin och är i sig värt köpet.

Föregående

Grabbig, studentikos och buskis?

Nästa

Lyxproblem att inte njuta av lyx

2 kommentarer

 1. Andy

  ”Far och flyg” hade varit titeln på min bok även om den hade fallerat på att jag inte är pilot.

  Ska absolut checka in denna! Läst några pappaböcker redan. ”Uppdrag pappa” där Måns Nilsson skrev finurligt, om jag inte minns fel, att fick han goda råd gjorde han tvärtemot. Marcus Birros svammelpredikande efter att ha blivit farsa och frälst ångrar jag att jag tagit del av. Undrar om inte Henrik Langes ”Pappa för dig som har bråttom” är den bästa med reservation för att jag inte läst din bok än!

 2. Ner det väl blir dags för en själv att sko sig och skaffa barn själv skall jag läsa denna. Men jag börjar med dina andra böcker så länge.

  Vill passa på att tacka för Hej Domstol! också, som är min favorit på SR genom åren. Håller på att föreviga era sketcher på YouTube nu, det behövs. Visst, det finns i arkiven på sr.se, men då i hela program – jag saxar pärlorna! Sen skall man inte lägga alla ägg i en korg heller. Hej Domstol! måste finnas på ”tuben” också!

  Tack för allt roliga farbrorn, Kalle Lind! /Znibro.
  https://www.youtube.com/playlist?list=PLGzxkEZ5a2KMspR26TVygJyg938kWUVSJ

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén