Om Kalle Lind och andra gubbar

Ett i raden av alla dessa hedersuppdrag.

Det är naturligtvis ingen big deal för mig, tvärtom så nära vardagsmat man kan komma, men jag kommer att hålla det årliga minnestalet över Cornelis Vreeswijk. Det gör jag i och för sig varje år, men den här gången kommer det att vara offentligt och inte bara nåt som min familj tvingas lyssna till istället för bordsbön.

Som sagt: för mig är det här inget särskilt. Jag ska bara stå på scen med Lill Lindfors, Finn Zetterholm och Nina Ramsby – halva min skivhylla – som ska sjunga några trudelutter av Cornelis – andra halvan av min skivhylla – och sen säga några tänkvärdheter om en man som jag insisterade på att döpa min förstfödda efter. Sånt gör jag hela tiden. Jag  känner ingen prestationsångest. Min avföring är lika jämn som alltid.

Förra året var det Åsa Linderborg som talade. Året innan dess Lasse Berghagen. Året innan dess poeten och konstmusikpionjären Bengt Emil Johnson. Jag upplever inte att detta sällskap av professionella agitatorer, personliga vänner och nyskapande konstnärer är särskilt förpliktigande. Vad har Åsa Linderborg att säga om klassperspektivet hos Cornelis som inte jag har? Vad har Berghagen att säga om sjuttiotalets nöjesscen som inte jag har upplevt? Vad har Johnson att säga om de poetisk-musikaliska kvaliteterna hos eklektikern Vreeswijk som inte jag för länge sen noterat?

Jag kommer antagligen inte att lägga nån större vikt vid det där talet. Det blir väl några gamla anekdoter – visste ni att Cornelis träffade ett par transor en gång? – och så citerar jag lite ur ”Brev från kolonien” och går av. Herregud, jag vet inte hur ofta jag får olika pojkdrömmar serverade på en silverbricka med lite extra kräppapper.

Vad ni än gör: kom inte och titta. I så fall kan ni lika gärna komma och titta när jag knyter mina barns skor.

Föregående

Jag tittar på GW.

Nästa

Clownen med ett leende bak masken.

5 kommentarer

 1. Kalle Lind

  Gustav och Mårten (tror jag det var): jag ber om ursäkt men jag råkade radera era kommentarer när jag raderade det ena av två dubbelpostade inlägg. Det här bloggverktyget har en märklig förmåga att duplicera.

 2. Gustav

  Ursäkten godtagen. Mitt inlägg var väl mest nån sorts grattis, fast med andra ord.

 3. Fredrik Pousette Falk

  Fantastiskt, GRATTIS! Önskar verkligen att jag kunnat vara där.

  För övrigt kan jag inte kommentera bloggen längre, från två av mina webbläsare, sen du försvann från blogspot till Djungeltrumman.

 4. Kalle Lind

  Fredrik: kan du inte? Nej, det här bloggverktyget verkar inte helt pålitligt. Själv kan jag inte kommentera om jag markerar ”kom ihåg mig”. Låter jag bli att markera rutan så funkar det faktiskt.

  (Och tack.)

 5. Fredrik Pousette Falk

  Om det här kommer fram funkar det alltså, och då ber jag att få tacka så mycket för den tekniska supporten! I och med att det här är min definitiva favoritblogg, kan det tänkas komma till nytta mer framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén