Om Kalle Lind och andra gubbar

La(i)sse på Börsen!

Det är säkert gårdagens nyheter för alla er andra, men för mej dök det alldeles nyss upp som en nyhet. Jag fick äntligen tummen loss att surfa in på Lasse Kronérs hemsida – och döm av min förvåning när jag förstår att Kronér har konstruerat ett brädspel! Och inte vilket brädspel som helst: ett Wall Street-spel! Så kusligt aktuellt i dessa tider!

Kronér skriver själv:

Wall Street recentioner
Spelet fick strålande kritik. 5 av 5 i dom flesta tidningar. Skall hitta dom och scanna in dom så ni kan läsa. Det blev det mest sålda spelet under 2 års tid i Sverige. Jag spelade det igen härom kvällen och måste säga att det är faktiskt riktigt bra.

Vi får hoppas att Lasse är en bättre spelkonstruktör än rättstavare. Vi får också hoppas att min misstanke om att verklighetens aktieklippare faktiskt utgått från Lasse Kronérs gyllene regler, inte stämmer:

* Ge aldrig upp! I Wall Street har du alltid chansen att komma igen!
* Var inte rädd för att köpa aktier, företag och fonder! I Wall Street kan du aldrig äga för mycket, eftersom du alltid får lov att sälja tillbaka till fulla värdet om du behöver kontanter.

Jag är förvirrad, förundrad, förryckt. Jag gled bara in på sidan för att se vad Lasse för tillfället har i sin iPod – och så får jag veta detta! Att Kronér på sin fritid gör brädspel av det tråkigaste som finns.

Finns det fler insikter att komma till där ute på nätet? Gör Göran Rudbo också brädspel? Kanske om att köra singel? Och Ken Wennerholm har kanske konstruerat ett spel om hur man ska bli av med torr hud? Jag måste genast ge mej ut på nätet igen! Vi hörs!

Föregående

Sov lilla Totte.

Nästa

IOGT Sångfestival del 1: Jag har älskat en yngling.

6 kommentarer

 1. dr. No

  sixty minutes bekräftade i helgens (säkerligen eftersända) program i TV4(?).

  Precis så resonerar de.

 2. dr. No

  sixty minutes bekräftade i helgens (säkerligen eftersända) program i TV4(?).

  Precis så resonerar de.

 3. SL

  Är inte det märkligaste med sidan att den verkar ha någon slags community-funktion?
  Man kan ju bli medlem, ha en egen profil och kommunicera med andra på sidan. Ska man nu behöva ta ställning till Facebook/MySpace/Lasse Kronér?
  Sidan verkar ju i och för sig ganska nere nuförtiden, de senaste uppdateringarna verkar ha skett för ungefär ett år sedan. Men det är ändå lite oroväckande på ett ganska läskigt vis, vem vill vara medlem i ett Kronér-community?

 4. Tobias Rydén

  Kronér berättade om sitt spel i, jag tror, ”Carin 21:30” för några år sen.

  Han sa att han kom på idén när han spelade Monopol och låg riktigt uselt till och inte kunde efterhämta sej i spelet. Så, berätta han vidare, en kväll började han konstruera ett spel som Monopol, fast det är betydligt enklare att helt plötsligt gå från att ligga underst till att leda.

  I övrigt är det mest skrämmande hans stavning av recensioner. Huga!

 5. Anonymous

  Det här visste jag inte om Lasse, trots att jag anser mig vara relativt up to date inom populärkulturen. Från hans egen hemsida:

  Samarbetet med Triple & Touch fick ett abrupt slut på Moriskan i Malmö den 28 november 1998.

  I sitt första nummer skulle Lasse snurra gitarren runt kroppen, men råkade den här gången träffa sig själv i huvudet och spräckte skallbenet:

  Jag fick en whiplash-skada och blev liggande i 7-8 månader. Jag kunde knappt resa mig ur sängen. Det var en hemsk tid.

 6. Anonymous

  Haha, det där spelet fick min lillebror i julklapp för många år sedan, tror dock aldrig vi spelade det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén