Om Kalle Lind och andra gubbar

På tuben.

Under sommaren medverkade jag som gubben i lådan i programmet Sommarkväll. Jag for runt lite hit och dit i landet och besökte platser som haft betydelse för diverse svenska sommarvisor. Vissa platser – Malö – var givna, andra platser – Kalix – betydligt mer instraffade eftersom redaktionen önskade att jag täckte in hela landet (jag tyckte att vad fan, åker jag till Dalarna så har jag väl med Norrland?).

Reaktionerna blev väl överlag som jag förväntade mig: inga. På sina håll väckte inslagen dock reaktioner av en styrka som förvånade mig: Anders Björkman i Expressen tyckte att jag skulle skämmas, en Wikipediauppdaterare ansåg mig stå för programmets dåliga och substanslösa inslag. Själv har jag svårt att förstå varför några harmlösa reflektioner om gamla skalder skulle tvinga mig in i skamvrån, men på direkt anmodan från en auktoritet har jag naturligtvis ägnat de senaste månaderna åt intensiv skam.

Nu finns de i alla fall på Youtube. Så får var och en avgöra exakt vilken skamnivå jag bör lägga mig på.

Föregående

Avdelningen Fascinerande uttalanden av folkkära komiker.

Nästa

Dom kallar oss kristofobiker.

5 kommentarer

 1. Mathias

  Dina inslag var mycket underhållande, i en annars så ganska slätstruken program-serie.
  Jag tycker att det är kul och bra att du fick chansen att försöka höja nivån lite grann i det folkliga ”public service”-forumet.
  Dessvärre verkar det kanske inte alltid gå hem hos den stora massan, definitivt inte hemma hos Anders Björkman.
  Men jag tycker att det var modigt av dig att du försökte utmana det klassiska formatet på folkliga underhållning.
  Det är synd att kasta pärlor till svin, men så länge de inte verkar kräkas upp allt för mycket igen så är det bara att fortsätta!

  Keep up the good work!

  När kommer nästa ”Gubbhyllan” på riketssal.se ??

 2. tompa

  Eftersom jag inte ser på TV på sommaren, inte av princip utan av nödtvång, så har jag helt missat detta Sommarkväll.
  Nu har jag genomsett dina inslag på Tuben och funnit det skitbra. Roligt, fyndigt. Och verkligen underhållande. (Älskar den snabbt förbiilande referensen till Kaspar Hauser i Tylösand.)
  Överhuvudtaget tonen du har. Jag gillar det, Anders B gör det tydligen inte. Synd för honom.

 3. Hans

  Jag tittade inte på sommarkväll, men jag råkade ramla in på ett av dina inslag när jag var på jobbet. Det visade sig att mina arbetskamrater mycket väl visste vem du var och de tyckte du var den bästa delen av programmet. Så du ska nog inte underskatta genomslaget i stugorna. Sen att lite mer insatta tv-skribenter hellre fördjupade sig i Louie och Breaking Bad i sommar (om de överhududtaget tittade på tv) än sånt mög som sommarkväll är kanske inte så konstigt.

 4. Gubben Far

  Linds sånganalyser var ju tv-sommarens höjdpunkt! Men tammefasiken att det åtminstone finns en till som förstår Proggiga barnböcker:
  http://www.nytid.fi/2011/08/sa-blev-vi-till-%E2%80%93-pa-70-talet/

 5. Orpon

  Fel publik såg dig. Jag har ingen TV så jag såg detta först nu och är mycket nöjd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén