Om Kalle Lind och andra gubbar

Snedtänkt #104 – mer om den politiska GAS-tendensen!

I senaste avsnittet av pratpodden Snedtänkt diskuterade jag och den GAS-stinne ynglingen Erik Haking fenomenet Galenskaparna & After Shave och försökte inte minst, på gammalt fräscht IB-manér, kartlägga den disparata gruppens eventuella politiska hemvist. En massa titlar och teorier for förbi och en del fick skäras bort för att göra samtalet stringent eller i alla fall typ stringent. En handfull GAS-produktioner med tydlig tendens kom därvid att helt utelämnas. Den som sitter och för bok kan härmed höra att vi faktiskt inte missade de uppenbara exemplen.

mer om claes erikssons politiska uppfattningar

Föregående

Ett lagom slappt hanterande av begreppen sanning och lögn kan förvanska fakta

Nästa

Proggiga barnprogram del H17-91 avd C, underkategori 78vf: De hemligas ö.

3 kommentarer

 1. Spiring

  Jag lyssnade på det faktiska avsnittet igår och gjorde en, åtminstone för mig, fascinerande iakttagelse.

  De flesta av GAS produktioner står rätt så lågt på min lista över God Humor. Nej, jag har inte sett allt, naturligt nog med tanke på föregående mening, men en del har slunkit igenom skyddsnätet och annat har jag trots allt sett helt frivilligt. TV-serien Macken hade sina poänger, men det mesta andra har jag skruvat på mig inför, blivit illa berörd av eller rentav fått ont i magen av. Med ett undantag – Hajen som visste för mycket, som jag faktiskt tyckte var riktigt bra när det begav sig. Äntligen något som inte överdoserade lustiga underbett och tokroliga dialekter, och med dessa drag kraftigt nedtonade så gick det att ta till sig den lågmälda blandningen av humor och allvar som ju fanns där bakom, som kanske egentligen funnits där i deras andra produktioner också.

  Och så visar det sig att just den filmen allmänt betraktas som något av ett fiasko, deras första riktiga flopp… Kalle Lind själv minns knappt något av filmen utom slutscenen… själv minns jag en hel del. Conny Cornys TV-show på My Channel, Knut Agnreds "doppa huvudet i sanden"-församling, bolagen Påsen, Kakan och Pungen, sångerna och dansnumren… den här filmen är faktiskt den enda GAS- produktion jag skulle kunna tänka mig att se om frivilligt. Tänk så olika det kan vara.

  (Att jag alls såg den berodde på att jag på den tiden jobbade på det filmlabb som arbetade med deras filmer. Tror vi fick fribiljetter till Hajen, förutom de möjligheter man hade att se lösryckta scener utan ljud under produktionens gång.)

 2. Bjorn.aidemark

  På tal om förra veckans podd, julia Caesar lär väl ha utbrustit när publiken trots spöregn dök upp på en friluftsteaterföreställning (då hon hoppades på en ledig kväll)
  -Ni människor, har ni inga hem!

 3. Erik

  Ja, det var bara kul att jag tittade i bokhyllan i stugan och hittade Gits Olssons bästa. 5!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén